یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

بیست و یکمین نمایشگاه قرآن با سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی؛ معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی کثیری از جامعه قرآنی پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری حوزه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی؛ رئیس بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قران و معاون قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه نمایشگاه قران با اشاره به مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب گفت: هرچند بنا داشتیم تا مراسم اختتامیه با حضور رئیس جمهور منتخب برگزار شود اما ایشان به دلیل حضور مهمانان خارجی و ملاقات‌های کاری نتوانستند در این مراسم حضور داشته باشند، بنابراین من از طرف خودم و به نیابت از ایشان از همه حاضران عذرخواهی می‌کنم و امیدوارم در اولین فرصت ممکن رئیس‌جمهور منتخب در بین جامعه قرآنی حضور به هم رساند.

حجت الاسلام محمدی سپس آماری از پوشش رسانه ای نمایشگاه قران ارایه کرد و گفت: در این دوره از نمایشگاه قران 10 شبکه رادیویی و 10 شبکه تلویزیونی در سطح داخلی و برون مرزی اقدام به پوشش اخبار و رویدادهای نمایشگاه کردند و شبکه سوم سیما از نمایشگاه برنامه زنده پخش می‌کرد که تاثیر زیادی در انتقال رویدادهای نمایشگاه به سطح جامعه داشت.

معاون قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: قرآن در واقع سندی نو و بی ‌بدیل است که اگر ما بتوانیم خادم کوچکی برای این سند باشیم نهایت سعادت اخروی و دنیوی را نصیب خود کرده‌ایم. قرآن لحظه به لحظه خاصیت نو شوندگی دارد و پاسخ‌های زندگی امروز و آینده ما در آن است.

رئیس بیست‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به انتخاب شعار سبک زندگی دینی برای بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قران توضیح داد: زندگی در قرآن کریم به معنای حیات به کار رفته است که حیات در قران به معنای حرکت در مسیر هدایت است، پس هدایت یعنی ورود به نور و ممات نیز یعنی ورود به ظلمات. مراد از حیات بخشی قرآن یعنی زندگی مومنانه و همراه با نور قرآن کریم و سبک زندگی قرآنی نیز یعنی شیوه بهره‌مندی بیشتر از قرآن و اهل بیت (ع) است.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد تصریح کرد: مبنای ما در برپایی نمایشگاه بر مبنای جامعه سازی قرآنی و ترویج قرآن کریم بوده است. قرآن نقطه آغاز بسیاری از جریان سازی‌ها است. . امروزه نمایشگاه قرآن به عنوان یک نهاد قرآنی به ثبت رسیده است که با رویکردهای آموزشی و پژوهشی به آینه‌ای از جریان سازی و فرهنگ سازی قرآنی تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی با اشاره به اینکه نمایشگاه قرآن نمادی از همه هنرهای قرآنی است، گفت: در هیچ جای جهان اسلام چنین آثار فاخر و وزینی وجود ندارد و دلیل آن هم فاخر بودن هنر در ایران است که تلاقی این قالب‌ها با محتوای غنی قران باعث شکل‌گیری چنین نمایشگاه فاخر و ارزشمندی شده است.

معاون قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برپایی بخش مشاوره روانشناسی و پاسخ به شبهات قرانی در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قران، توضیح داد: تنها حجم مشاوره‌های ارایه شده به رایگان به مراجعان نمایشگاه قران به حدی بود که اگر این مشاوره‌ها خارج از فضای نمایشگاه قران انجام می‌شد بالغ بر 400 میلیون تومان هزینه برای جامعه در پی داشت.

رئیس نمایشگاه بین المللی قران با تأکید بر رفع مهجوریت از صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه، گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بحث جریانسازی آموزش این دو کتاب شریف را در دست اجرا دارد که یکی از این برنامه‌ها تربیت 10 هزار نفر است.

حجت‌الاسلام محمدی، با یادآوری آغاز فعالیت دولت یازدهم، به ترسیم فعالیت‌های قرانی که در دولت جدید باید پی گیری شود پرداخت و گفت: این دولت در فضایی فعالیت خود را شروع می‌کند که نوع نگرش در دهه اخیر نسبت به فعالیت‌های قرآنی در کشور تغییر یافته است. بنابر این همانطور که اکنون در همه ادارات بسیج دایر شده است باید مرکز قرآن و عترت نیز فعالیت داشته باشد.

رئیس نمایشگاه قران تاکید کرد: در دولت یازدهم مهم‌ترین مطالبه ما حضور حداکثری فرهنگ قرآنی در جامعه و در بین فرهنگ فردی و عمومی مردم است و این امر یکی از اساسی‌ترین مطالبات از دولت یازدهم است. کمک به نهادی شدن و نهادینهسازی فعالیت‌های قرآنی و استخراج نظام‌های قرآنی و نظام‌مند کردن فعالیت‌های قرآنی یکی دیگر از این مطالبات است. پس از فرمان مقام معظم رهبری در مورد تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم ما آموزش پنج ملیون نفر را آغاز کردیم و این جریان باید ادامه داشته باشد.

در ادامه مراسم اختتامیه نمایشگاه بین المللی قران که با حضور نمایندگان 50 کشور جهان برگزار شد، از حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی مفسر و شارح قرآن کریم به‌عنوان قهرمان قرآنی از نگاه بازدیدکنندگان تقدیر شد. همچنین از استاد شهریار پرهیزگار که در نهضت حفظ قرآن کریم به‌خصوص بین نوجوانان و جوانان نقش مؤثری داشته است و استاد کریم منصوری قاری توانای کشور به‌عنوان نفرات دوم و سوم تقدیر شد.

دیگر تقدیر شدگان نمایشگاه بین المللی قران عبارت بودند از: حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان به‌دلیل توجه به موضوع سبک زندگی اسلامی و ترویج آن، محمدحسین صوفی مدیر صدای سازمان صدا و سیما، حسن گروسی مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، اتحادیه تشکل‌های مردمی قرآنی کشور، اصغر عبداللهی، مشاور و دبیر امور مجلس و فراسازمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی و صندوق نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان به‌دلیل همکاری با نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و تلاش در جهت نشر فرهنگ قرآنی.

علی امینی، نوجوان نابغه قرآنی کشور، حافظ قرآن و آشنا با تفسیر قرآن که به ترویج قرآن و مفاهیم قرآنی بین کودکان و نوجوانان می‌پردازد، فرد دیگری بود که از او به‌عنوان برترین‌های قرآنی یاد شد.

همچنین از سید میعاد صالحی، حافظ قرآن و نخبه جوان علمی و قرآنی، مادرش و خواهرش سیده مونا صالحی که در زمینه حفظ، تبلیغ و ترویج قرآن و فرهنگ قرآنی حائز رتبه‌های برتر کشور و جهانی هستند نیز، به‌عنوان خانواده قرآنی تقدیر شد.

در قسمت دیگر این مراسم از خادمین نهج البلاغه و صحیفه سجادیه قدردانی شد. بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قران کریم شامگاه روز ۱۳ مرداد ماه در محل مصلای تهران برپا شد و به این ترتیب این نمایشگاه که همزمان با ماه مبارک رمضان میزبان علاقه مندان به قران و عترت بود به کار خود پایان داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha